Spring naar inhoud

Parkeren voor gehandicapten in Leiden

KENTEKENPARKEREN

In Leiden is in 2017 het kentekenparkeren ingevoerd. Op de website van de gemeente kunt hier alle informatie over vinden gemeente.leiden.nl/parkeren . Parkeren voor gehandicapten word eind 2017 aangepast. Tot die tijd is de gehandicaptenparkeerkaart nog steeds van toepassing.

  • In Leiden wordt onderscheid gemaakt tussen parkeerplaatsen waarvoor betaald moet worden en algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Wilt u op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen gratis parkeren, leg dan uw Europese Gehandicapten Parkeerkaart zichtbaar in de auto. Ook op sommige plaatsen waar parkeren gewoonlijk verboden is, kunt u met de Europese Gehandicapten Parkeerkaart toch terecht.
  • Alle informatie over Parkeren voor gehandicapten in de gemeente Leiden vindt u hier
  • Waar gehandicaptenparkeerplaatsen zijn in Leiden vindt u via gehandicaptenparkeerplaatsen.nl.
  • Aanvragen gehandicaptenparkeerplaats: Heeft u een (loop)beperking en kunt u uw auto moeilijk voor uw deur parkeren? Dan kunt u bij de gemeente een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerplaats indienen. Op deze pagina  van de gemeente vindt u alle informatie.
  • Mantelzorgvergunning. Het tarief voor een mantelzorgvergunning op naam -geldig van maandag t/m zondag- is per 1 januari 2015 verlaagd naar € 12,50 per kwartaal.